Način dela

poglobljeno gibanje telesa jahačasamozavedanje in iskanje kvalitetsproščenost in ugodje

Jahanje konj na celostni način je Irena zastavila tako, da se osredotoča  na poglobljeno gibanje telesa jahača, samozavedanje in iskanje kvalitet, na katere se konj odzove s sodelovanjem. Povezuje gibanje jahača z gibanjem konja v harmonično celoto. Stremi k sinhronizaciji dejstev in gibov obeh teles in s tem doseganju sproščenosti in ugodja v gibanju obeh.

Vsak posameznik vzpostavi svojstven odnos z določenim konjem. Zato jahanje konj na celostni način postavlja individualnost posameznika in konja na prvo mesto. Irena prisluhne in podpre to dogajanje z razumevanjem in odprtostjo. Učenje je interaktivno, vedno v pripravljenosti na dialog. S tem se gradi razumevanje in zaupanje med učencem in učiteljico, kar je pogoj za uspešno učenje.

nacin_dela

Celostni pristop zajema tudi kvaliteto bivanja konj. Primerna in redna oskrba, prehrana, raznolik trening, veliki izpusti in karakterno ustrezna družba konj so pri nas pogoj za dobro počutje konj. Vse to se odraža v mirnosti, zvedavosti in voljnosti konj. Sobivanje s konji na posestvu prinaša prav posebno izkušnjo, v kateri se dnevni ritem živali in ljudi prepleta, kar prinaša vzajemnost in zadovoljstvo vseh.

vzgoja_in_trening_konj

Vzgoja in trening konj

Vzor in osnova za moje delo s konji so principi klasične dresure, prosto delo s konji in šolanje konj brez uporabe brzde (bitless).

ucenje_jahanja_konj

Učenje jahanja konj

Osnova in vzor za učenje jahanja so principi akademske umetnosti jahanja, pedagoški pristop, upoštevanje zakonitosti psiho-motoričnega učenja, …

Bi želeli izvedeti več o mojem načinu dela?