Jahanje za otroke

Vodeno jahanje za otroke, spoznavanje konja, vzpostavljanje stika, telovadba na konju.

image8

Skupinske delavnice s konji

Delavnice za skupine otrok, ki so prvič v stiku s konji, spoznavanje konja, jahanje in telovadba na konju, igre s prostimi konji.

image9

Začetni tečaj jahanja in spoznavanja konj

Jahači začetniki spoznajo konjevo obnašanje, oskrbo konja, osnovno komunikacijo med konjem in človekom in osnove jahanja na lonži.

image6

Nadaljevalni tečaj jahanja

Učenje samostojnega jahanja po programih konjeniške akademije, učenje občutljive in jasne komunikacije, spoznavanje osnov različnih tehnik treniranja konj.

image10

Učenje principov klasične dresure


Višji nivo jahanja, učenje elementov klasične dresure na tleh in v sedlu.

image11

Jahanje v naravi

Eno ali večurno jahanje v naravi za izkušene jahače.

image12

Izkustvena delavnica “Pegazov dotik” za posameznike ali skupine po metodah terapij s pomočjo konja

Delavnice samospoznavanja za vse, ki bi želeli s pomočjo konj do boljšega razumevanja sebe in hkrati odkrivati konstruktivnejše načine odzivanja na življenske izzive.

image13

Ujahavanje mladih konj in korekcija že ujahanih konj

Ujahavanje mladih konj traja 3-6 mesecev, odvisno od izkušenj in želja lastnika. Ujahavanje se lahko izvede na način z brzdo ali brez. V obeh primerih je konj treniran brez vpenjanja, po principu komunikacije preko telesne govorice, ohranjanja in usmerjanja svobodnega gibanja konja.

Mlad konj se na roki in lonži uči zaupanja, ravnotežja in nosilne moči. Z vajami za gimnasticiranje izboljšamo prožnost in propriocepcijo konja. Postopno se privaja na subtilna dejstva in posledično nauči učinkovite komunikacije. Skozi proces ujahavanja se razvijejo pravilne mišice za nošenje bremena in pripravi psiha konja za zahtevnejše delo pod sedlom.

Uvajanje v delo pod sedlom se izvaja po korakih, delo na dolgih vajetih(privajanje na dejstva roke), privajanje na težo, občutenje teže v koraku, prehodi, upoštevanje dejstev nog in teže v koraku, daljše intervalno delo v različnih hodih. Privajanje na jahanje v različnih okoljih.

Korekcija že ujahanih konj se izvaja z etološko oceno stanja konja in opisu težave. Večinoma težave nastopijo zaradi prezrtih ali neutrjenih osnov, nepopolnega poznavanja vedenja in/ali oskrbe konj in neustreznega treninga. Začrta se progam korekcije konja in zagotovi praktična in teoretična pomoč lastniku.

image14Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.