S konji sem se prvič srečala v najstniških letih v konjeniškem klubu Struga, Otočec. Te mogočne in odzivne živali so me takoj očarale in tako prevzele, da sem večino časa v mladosti posvečala prav njim. Skozi odraščanje sem se preizkusila v raznih konjeniških disciplinah; preskakovanje ovir, treniranje galoperjev in kasačev, terensko jahanje, dresura (Lipica).

V naštetih konjeniških panogah sem se učila različnih pristopov treniranja konj. Vendar pa obstoječi načini niso zadovoljili moje želje po celostni obravnavi konja, subtilni komunikaciji in vzajemnem odnosu z njim. V konjeništvu se konja vse prevečkrat obravnava kot biološki stroj, rekvizit, ki ga z represivnimi metodami prisilimo v poslušnost, za potrebe doseganja osebnih ciljev in dobička, večinomana račun konjeve narave in zdravja.

Leta 2007 sem se preselila na kmetijo v Senožečah, kjer sem osnovala svojo čredo Lipicancev. Z vzrejenimi mladimi konji sem stopila na pot učenja in raziskovanja drugačnega pristopa treniranja konj in jahanja, ki temelji na temeljitem preučevanju literature in videomaterialov o biomehaniki, treningu po načelih klasične dresure, udeležbe na strokovnih seminarjih doma in v tujini.

Reference : Inštruktor Jahanja (Slovenska Konjeniška Akademija), Trener galoperjev , član EAGALA (Equine assisted growth and learning association), Diplomantka Ethology Academy SA, aktivno izobraževanje na seminarjih (Hempfling, Neuhauser, Putzi, …), vodja treninga konj in terapevtka s pomočjo konja na MKZ Rakitna.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.