Celostno jahanje se ukvarja s poglobljenim gibanjem telesa jahača, samozavedanjem in iskanjem kvalitet, na katere se konj odzove s sodelovanjem. Povezuje gibanje jahača z gibanjem konja v harmonično celoto. Stremi k sinhronizaciji dejstev in gibov obeh teles in s tem doseganju sproščenosti in ugodja v gibanju obeh.

Celostno jahanje postavlja individualnost posameznika in konja na prvo mesto. Vsak posameznik bo vzpostavil svojstven odnos z določenim konjem. Učitelj prisluhne in podpre to dogajanje z razumevanjem in odprtostjo. Učenje je interaktivno, vedno v pripravljenosti na dialog. S tem se gradi razumevanje in zaupanje med učencem in učiteljem, kar je pogoj za uspešno učenje.

Celostni pristop zajema tudi kvaliteto bivanja konj. Primerna in redna oskrba, prehrana, raznolik trening, veliki izpusti in karakterno ustrezna družba konj so pogoj za dobro počutje konj. Vse to se odraža v mirnosti, zvedavosti in voljnosti konj. Sobivanje s konji na kmetiji prinaša prav posebno izkušnjo, v kateri se dnevni ritem živali in ljudi prepleta, kar prinaša vzajemnost in zadovoljstvo vseh.

thumb image2

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.